Det var en tidig tisdagmorgon och daggen hade precis lagt sig när man gick sin promenad mot bussen. Solen var fortfarande långt ifrån att gå upp och hela himlen var kolsvart. Bussen rullade fram sent som vanligt. Man kände sig ganska trött men ändå taggad. 

 

Klockan var 5:30 när jag rullade långsamt ur sängen och dunkade ner i golvet. Efter man snurrat ut i köket då blev det ett par varma ostmackor. Jag började packa ner lite saker som fluglådan med torrflugor och mitt flugspö. Klockan närmade sig 6:10 så jag gick ner till busshållplatsen och mötte mina klasskamrater, snackade lite med dem och busen var försenad som vanligt. Efter en stund så kom den och dagen kunde börja.

image

Vi rullade fram i skolbussen vid sjön jag kunde snabbt se att regnbågen var aktiv med vak lite runt om hela sjön. Jag gjorde iordning flugspöt och satte på en fluga med guldhuvud och inte länge efter jag gått fram till ett ställe jag trodde på så small det på. Jag kämpade med fisken ett tag den drog fram och tillbaka och när jag försökte dra in den så hoppade den till och flugan flög ut ur munnen.

Jag tog ett djupt andetag och började fiska igen. Jag började höra fågelsånger runt omkring i skogsbrynet och kände en så god känsla i hela kroppen en sån där känsla man får av att vara ute i naturen. Och kort därefter så smäller det på en båge, en lite mindre men rolig fight. Ännu en stund senare så smäller det på ordentligt i spöt och oj vilken fight den gav. Upp kom en regnbåge på runt 2 kilo, riktigt fin. Och ännu en gång så får jag en på men spötoppen hade börjat lossna under dagen så spötoppen åkte ner till flugan och regnbågen lossnade. Lite surt men jag var såpass glad för de andra så det gjorde inte för mycket.

image

Det går en tid jag ser hur dom andra drar fisk efter fisk men för mig har det lugnat ner sig. Då ser jag hur min lärare Cornelis drar en liten vild öring och oj vad fin den är. Klockan går och jag börjar känna i benen att man har stått upp ett tag nu. Så jag testar att byta fluga från den med guldiga huvudet och rosa kropp till en jag hittat uppe i en tall med hel vit kropp och lite flash. En liten stund innan vi skulle packa ihop så smäller det till och jag jag känner på en gång att det är av den större kalibern efter en stund så kommer den upp den var också runt två.

image

Dagen blev lyckad. Jag drog ett par fina fiskar och hade trevligt sällskap. Regnbågen blev två fina filéer som stektes i pannan med lite hemmagjord citronpeppar och lite sånt. Man kunde verkligen känna lukten från den nystekta regnbågen i hela huset.

image