Hur en misslyckad fisketur ändå vart en lyckad kvällstur. Inte mycket fisk men mycket prat och skratt. En härlig Augusti kväll helt enkelt.

Det var en varm augustikväll nästan lika varm som en bastu när Alexander och jag bestämde oss för att gå ner till den porlade vattnet nedanför vattenkraftverket i Dejeforsen. Marken var snustorr runtomkring oss och det lät nästan som att löven viskade till oss när vi stod med vinden i sidan av oss. Vi kunde nästan känna på doften av luften att det skulle bli en bra kväll jag kände hur det började vattna i min mun när vi var på väg för att fiska.

Det stod ett dussin fiskare i en brokig skala längs kanten och kastade efter att få sin första fisk i Deje. Vi började också kasta men det var väldigt trögfiskat det var nästan som att fisken inte var närvarande. Efter en liten stund kom det två nya och glada fiskare ner till älven med hög förväntan på fisket. De kom och ställde sig bredvid oss och vi började diskutera massor av olika saker direkt, det kändes så skönt och enkelt att prata med dem eftersom man delade samma intresse med dem.
Vi fiskade oss igenom solnedgången och alla myggsvärmar tillsammans med väldigt liten framgång vi fick bara två abborrar under hela kvällen men det kändes ända som en lyckad kväll eftersom jag hade fått många nya kompisar och kommit min klass lite närmare.

image