Sommarfiske efter abborre

En vacker sommardag, ett kast, en sjö, en stor abborre, en lyckad fiskedag.

Jag öppnar dörren till sommarstugan och ser en klarblå himmel jag minns tillbaka på mitt bästa abborrfiske. Jag plockar ihop mina fiskesaker och går till vår röda roddbåt. Jag lägger mina grejer i båten och börjar ro ut på sjön. Solen skiner och det är varmt och jag . Det är nästan 5 kilometer till stället där jag ska fiska så jag tar fram mina vobblers och väljer en med färgen firetiger.

När jag kommer fram till platsen där jag ska fiska har jag inte fått ett hugg på mina vobblers. Jag tänker att det kan bli segt fiske idag och sätter på en jigg jag fiskar en stund men jag får ingenting inte äns ett litet hugg. Nu tar jag på en spinnare. Första kastet får jag min första aborren för dagen en på nio hekto med har en vacker mörkgrön färg och knallröda fenor. Just nu känner jag att det inte är hopplöst att dra dom stora borrarna.

Jag kastar några kast utan några hugg. Men helt plötsligt så känner jag tunga aggressiva dunk, jag krokar fisken. Spöt böjs ända ner till handtaget och jag förstår att det är en stor fisk. Den kämpar bra de känns som en abborre. När vi kampat en stund kommer fisken upp vid båten den är stor grön med knallröda fenor. Jag tar upp den ur vattnet och väger den DEN VÄGER HELA 1,5KG som är den största abborren jag fått. Jag kollar på fisken en sista gång innan den ska släppas tillbaka i det varma klara vattnet. Den har en grön färg som jag aldrig sett förut. Jag sänker ner fisken i vattnet och låter den simma iväg. Den sprätter iväg piggt ner till botten för att vila sig. Just nu står jag helt tom på ord å vet inte vad jag ska tänka. Jag känner lycka det är nog den bästa fiskedagen i mitt liv. Jag packar ihop mina prylar och börjar ro hemåt efter en lyckad fiskedag.