Jag tycker att vattenkraften är dålig för naturen. Det förstör ekosystemet så att fiskar och microorganismer inte kan vandra i älvar och åar. Och även turismen För att vem vill stå och fiska vid ett kraftverk istället för vacker naturlig ålv. De riktiga fiskarna åker hellre till orörda vatten.

Jag tycker att man ska bygga bra fiskvägar. Just nu är det 99% av alla kraftverk som inte har fungerande fiskvägar.

Vi ska bygga fiskvägar så att fisken kommer upp och ner. Kraft bolagen går med mycket vinst och en fiskväg är struntsumma av deras vinst. Och om vi inte gör nått åt det snabbt så kommer vi få böter och då blir de bara svårare att bygga fiskvägar för det kommer bara att kosta mer och mer. Och EU har satt en tidsplan på oss att bli klar med bra fiskvägar annars får vi böter som sedan alla skattebetalare får betala och inte kraftbolagen så varför inte ställa högre press på kraftbolagen. Men se till att göra nånting åt de istället för att få böter om några år.

Jag tycker att att man ska bygga bra fiskvägar. Just nu är det 99% av alla kraftverk som inte har fungerande fiskvägar. Och EU har satt en tidsplan på oss att bli klar med bra fiskvägar annars får vi böter som sedan alla skattebetalare får betala och inte kraftbolagen så varför inte ställa högre press på kraftbolagen. Men se till att göra nånting åt de istället för att få böter om några år. Så hoppas ni har fått en funderare och att vi måste göra något åt problemet. Det gå inte att ta bort de som hänt men de går att göra det bästa av situationen.

image