I artikeln “Mellan fan och fiskdisken” (Havsutsikt, 2/2015) skriver Henrik C Andersson som är länsfiskekonsulent i Stockholm och brinner för ett hållbart fiske och sitt nytänkande. Om att alla drömmer om ett ekosystemvänligt och ett hållbart fiske.

Skribenten menar även att fiskeriförvaltningen är ett globalt misslyckande trots dom målen som politikerna och fiskeriförvaltningen gjort. Lösningen finns inte i överflödiga kvoter utan att det istället skall avvecklas och inte permanentas. Med det så menar Henrik C Andersson att makten behöver omfördelas från dom som inte bryr sig så mycket till vettiga yrkesfiskare så att man fortfarande kan gå till en fiskmarknad och köpa fisk utan att känna skuld.

Skribenten har själv tagit initiativet till Stockholms Fiskmarknad som har gett honom många lärdomar om hur man skall göra för att fixa problemet, och det viktigaste är att hitta metoder för att föra handeln vid sidan av det globala. Utan istället ge makt till konsumenterna och istället för dagens idiotiska ordning så att vi får bättre och närproducerade produkter.

image