Fanfiction Britt-Marie

Britt-Marie hade misslyckats många gånger med att få Kent att säga tack för maten eller i alla fall påpeka att den var god.
Vanligtvis så hade hon inte ens försökt men efter allt jobb på fritidsgården så hade hon fått ett helt nytt självförtroende och hade gett sig f’n på att Kent skulle bli nöjd med hennes mat för en gång skull och nu när hon väl är hemma hos kent igen så är detta ett ypperligt tillfälle för att få Kents medgivande, därför så tillagade hon den enda maten som Kent tycker om vilket är Lax och den här gången är det ingen odlad Lax utan färsk östersjö Lax.

Britt-Marie har hört mycket om att östersjö lax ska vara giftigt men Britt-Marie har inga fördomar om något så hon beslutar sig för att i alla fall pröva det. Hon börjar med att lägga upp en skärbräda på diskbänken och sedan lägga två uppslagna tidningar ovanpå den och sedan strö bikarbonat på det för tidningar som innehåller en massa trycksvärta är sannerligen inte hygieniskt . Sedan lägger hon upp fisken på tidningen och strör även lager bikarbonat på den. Bara ett djur skulle komma på tanken att rensa en fisk som inte är rengjort med bikarbonat.
Hon häller sedan i rapsolja i en ugnsform som hon hade rengjort med Faxin tidigare under dagen, fönsterputsmedel funkar alldeles ypperligt till att få ren ugnsformar som är gjorda av glas. Sedan lägger hon ner fisken i den, kryddar den och lägger till skillnad från vanligt på ett lager med grekisk yoghurt och lägger in den i ugnen på 225 grader.
När maten var färdig serverade hon Kent och efter att han hade tagit sin första tugga så lade han ner gaffeln och kollade först på maten på samma sätt som en neandertalare på nobelmiddagen hade gjort förvånad men välmenande och sedan på Britt-Marie på ett liknande men ännu mer förvånansvärt sätt och sa vad har hänt med dig.
Britt-Marie tolkar det svaret som att han menade ungefär att laxen smakade bättre än vanligt och då måste Britt-Marie också ha betett sig mer annorlunda än vanligt och det beror då på att något har hänt henne under den tiden som hon har varit borta och jobbat på fritidsgården.
Britt-Marie vet inte riktigt vad hon ska svara utan borstar istället osynliga smulor från sin kjol.

image