Maj

Sommarlovet är nära! Under maj har vi bara en handfull lektioner i svenska innan vi tar sommarledigt. Vi är otroligt glada över att få avsluta läsåret med att åka till Stockholm och finalen i Webbstjärnan den 9 maj. Här kan ni se hur det går för oss.

April

Under april handlar mycket av arbetet i svenskan om nationella proven. Här på bloggen händer det ändå en hel del. Förutom att vi publicerar mycket material från Sportfiskemässan kan ni även titta på en talkshow om Britt-Marie ur Fredrik Backmans bok Britt-Marie var här som vi läst under året.

Den 7 april fick vi besök av P4 Värmland som intervjuade Adam och Jakob om att vår blogg är med på Webbstjärnans topp-100. Här kan ni lyssna på inslaget.

Mars – Sportfiskemässan 2016

Under mars handlar det mesta bloggarbetet om årets Sportfiskemässa. Eleverna gör filmer om våra vanligaste fiskarter och under mässan håller de i en barnfiskeskola och intervjuar kända fiskeprofiler. Här kan ni se Adams intervju med Niklaus Bauer:

Februari – dialektfilm och haikudikter

Februari är en hektisk månad för eleverna. Vi förbereder mycket material inför årets sportfiskemässa. Här på bloggen publicerar vi dessutom haikudikter om fiske och lektionsrapporter.

Januari – fanfiction och sportfiskedebatt

Under januari jobbar eleverna med att skriva fanfiction om romanen Britt-Marie var här. Vi publicerar även debattinlägg om sportfiske. Dessutom har vi gjort en film för att visa alla dialekter som talas i klassen:

December – Julkalender

Under december publicerar vi årets fiskejulkalender här på bloggen. Varje dag fram till julafton lägger vi ut ett nytt avsnitt där vi packar upp paket med nya fiskeprodukter från Abu Garcia.

November – Fiskerapporter och fiskeminnen

Den första uppgiften efter höstlovet är att skriva om ett fiskeminne. Vi väljer att kalla denna genre för fiskerapport. Texterna handlar både om aktuella och gamla fiskeupplevelser. Här kan ni läsa alla fiskerapporter.

Oktober – Höstfiskevecka och instruktionsfilmer

Under oktober har vi bland annat jobbat med instruktionsfilmer. I oktober äger även elevernas årliga höstfiskevecka rum och därför har mycket filmmaterial samlats in och filmerna kommer efter hand att publiceras här på bloggen. Här kan ni se Caspers film om jerkbait- och spinnfiskeutrustning.

Här hittar du elevernas instruktionsfilmer.

September – Första uppdraget på bloggen – bildinstruktioner

Våra första inlägg här på Sportfiskebloggen handlar om bildinstruktioner till olika sportfiskemoment. Klicka på bilden för att se Markus bildinstruktion.

20736020150_2c7161a688_z

Här hittar du elevernas bildinstruktioner.